Aftonbladet blåsta av Lundsbergs PR-maskineri

Inte bara överklass på Lundsberg

Inte bara överklass. Foto: Helena L’Estrade

Överklassens uppfostringsanstalt Lundsberg, där eleverna lär sig att de står över sina medmänniskor, har varit väl omskriven på senare tid. En elev blev utsatt för en grov misshandel när hans skolkamrater brände honom med ett strykjärn, vilket fick Skolinspektionen att stänga skiten.

Efter flera avslöjanden om förhållandena på skolan går Lundsberg nu till motattack. De hittade en familj som var beredd att sprida lite propaganda och skickade fram dem i Aftonbladet. En helt vanlig skola, säger Mia Wallgren som hävdar att de, liksom många andra familjer med barn på Lundsberg, gått på knäna för att spara ihop till de hundratusentals kronor som skolavgiften kostar varje år. Strykjärnet var bara ”en dum grej”.

– Andra lånar pengar för att ha råd. Vi har ingen tradition av att skicka barnen på internat. Det viktiga är hur människorna är i hjärtat. De här grevarna och baronerna på skolan är inte många.

Mia är visserligen en låginkomsttagare. Men det beror nog snarare på smarta skatteupplägg och på att hon inte behöver jobba så mycket. Maken Per Wallgren tjänar mer än 96.72% av Sveriges befolkning och sitter i åtta olika bolag som tillsammans redovisar 22 miljoner kr i tillgångar och 70 miljoner kr i omsättning. Ett av hans holdingbolag har sex företagsbilar registrerade på sig. En vild gissning är att familjen inte behövde göra några enorma uppoffringar för att ha råd med internatskolan.

Det är ett så uppenbart PR-trick av Lundsberg att det är direkt pinsamt att Aftonbladets reporter gick på det.

flattr this!

 • gestur

  förstår inte problemet, låt ”överklassen” leka på idiotskolan och bränna varandra med strykjärn om dom nu så gärna vill det?

  • rosaprantern

   Absolut! dom får gärna bränna varandra hur mycket de vill! faktum kvarstår dock att Lundsberg och övriga riksinternat borde stängas! Det faktum att det över huvud taget finn skolor som får mer statliga pengar för att kunna hålla en bättre kvatitet och sedan tar ut sjuka terminsavgifter för att sålla ut vanligt folk är skäl nog till kritik!

   • gestur

    håller med om att statliga bidraget borde dras in direkt, hade ingen aning om att dom fick det. Tar man ut terminsavgifter borde bidraget slopas direkt.