Föll från tak och avled

globen_tak

Den 14 november arbetade tre män på ett tak i överklasskommunen Värmdö utanför Stockholm. Företaget Globen tak & Fastighetsvård AB hade hyrt in en av männen från ett bemanningsföretag för att få jobbet på villan utfört. De arbetade sex meter upp och saknade helt säkerhetsutrustning. Då händer det som kommer fortsätta hända så länge vinst sätts före människors säkerhet. En av arbetarna faller ner från taket och avled till följd av skadorna.

Hela historien vittnar om det klasshat ovanifrån som vi lever i. Värmdö är en kommun med nästan hundratusen mer i medelinkomst än Sverige i övrigt, mannen var inhyrd och behandlades precis som den slit-och-slängvara vi arbetare idag förväntas vara.

VD:n Lars-Gunnar Harald Persson för företaget står nu anklagad för att vara ansvarig för mannens död. Men i dagens samhälle är det endast företaget som kan dömas, inte personerna som gör vinsten på vår osäkerhet och stress. Det enda som kan hända företaget är en bot på en miljon. Det är vad våra liv är värda.

Läs mer om hur det är att arbeta som höghöjdsarbetare här.

flattr this!