Hatar flyktingar – lever på deras pengar

Åke Holmström

Åke Holmström

Åke Holmström som lever på att driva ett asylboende på uppdrag av migrationsverket länkar till främlingsfientliga bloggar på sin Facebook. Han länkar också rasistiska bilder där hjärnstorlek kopplas till ursprung. Trots att han driver ett asylboende tror inte Holmström att människorna på boendet är flyktingar. Ändå valde Migrationsverket att förnya kontraktet med asylboendet Jollen.

Åke Holmström får 350 kronor per person och natt. De boende bor under fruktansvärda förhållanden, vare sig toaletter eller tvättmaskiner fungerar och hela familjer bor på ett par kvadratmeter.

Staten ger alltså våra skattepengar till den här rasisten så att några andra i behov av stöd och hjälp får leva i misär.

Snål-Åkes Facebook (som nu är lite mer privat efter blogg-avslöjandena)

flattr this!

 • Halvhemlig Sverigedemokrat

  Ja, han verkar ju ganska dum i huvudet, men pengarna som han lever på är de svenska skattebetalarnas – inte ”flyktingarnas”.

  • http://twitter.com/UngSvenne UngSvenne

   Jo, pengarna är avsatta till att hjälpa flyktingar

  • http://twitter.com/bengthenrik Bengt Henrik Leonard

   Han lever på underklassens bekostnad, precis som alla i överklassen. Det går ut över både ”svenska skattebetalare” och ”flyktingar”, det ser man ju tydligt i den här artikeln.

 • boonkaan

  Business is business. Spelar ingen roll vad ha tycker om och inte, huvudsaken är ju att han tjänar pengar, och han gor det helt lagligt. Sen får han ju personligen tycka vad han vill och säga vad han vill, utan att någon ska bry sej. Det är yttrandefrihet, även i sverige, som i många andra länder. dom som skriver på denna sida, verkar må mest dåligt over att inte vara klartänkta nog att tjäna pengar, alltså den svenska avundsjukan och jantelagen. Tragiskt.

  • http://twitter.com/Jezjovsjtjina Jezjovsjtjina

   plz, handen på hjärtat, är det lämpligt att han jobbar med människor han föraktar? För isf hoppas jag att du vid nästa sjukhusbesök vårdas av en hen som hatar dig och gör allt för att skada dig under sjukhusvistelsen.

   Förresten, att tycka han är olämplig, snål och ryggradslös är väl också en del av yttrandefriheten? Så jag fattar inte varför du bryr dig om att vi bryr oss när du säger att tycka vad man vill är en del av yttrandefriheten som du gillar.

  • ertomanse1

   ”business is business”, det är väl för fan det som är problemet? Din defeatism är slående, förlorare är vad du är, slav.

 • http://petterssons.bloggsida.se/ Petterssons

  Inte ett rätt i den artikeln. Holmström lever inte på flyktingar eller skattebetalare, asylförläggningen är bara en liten del av hans verksamhet och där gör han betydligt mer än han behöver enligt avtalet med migrationsverket för de asylsökande.

  Han har uttalat sig om att en del av dem som kommer inte är flyktingar och det är riktigt. Av de 200 första som kom fick inte en enda uppehållstillstånd av flyktingskäl, de var mer att betrakta som turister, de fick mat, bostad och fickpengar i c:a en månad innan de skickades hem.

  Ingen på Jollen bor under fruktansvärda förhållanden, där har tidigare bott, när det varit fullt 96 st arbetare, svenskar och finnar, som jobbat på Oxelösunds Järnverk, toaletter och duschar dög åt dem, varför skulle det inte duga som tillfälligt boende åt asylsökande som dessutom sällan är så många, oftast 50-60 st.

  Holmström får inte 350 kronor per person och dygn, Holmströms företag ska för det betala löner till 5-6 heltidsanställda, mat till de asylsökande, städning, el, snöröjning osv. skadegörelsen som är rätt omfattande betalas av migrationsverket.

  Migrationsverket förnyade kontraktet med Holmströms företag för att han skött sig helt enligt avtalet och för att han driver en av de billigaste asylförläggningarna i landet.