Miljarder i pensionshärva

ppm

För cirka ett år sedan köpte en amerikansk affärsman upp rådgivningsbolaget Positiv Pension. Direkt efter övertagandet började han flytta över kunderna till ett annat rådgivningsbolag, Strategi Placering , som han ägde sedan tidigare.

Strategi Placering började omgående att förflytta pensionsspararnas pengar in i fonden Optimus High Yield. En fond som också ägs av den amerikanska affärsmannen. Pengarna förflyttades mot kundernas vilja. Strax därefter försattes Positiv Pension i konkurs och det visade sig att företaget återigen hade bytt ägare. Den nya ägaren var den enda personen i styrelsen. Det är uppenbart att detta var ett sätt att plundra företaget på pengar och kunder. Den nya ägaren agerar uppenbarligen ”målvakt” för de riktigt brottslingarna.

I Sverige rör det 21000 personer och det handlar om pensionsbelopp på miljardklass.

Strategi Placering har fått ett förbudsföreläggande, vilket innebär att ifall de fortsätter föra över kunder kan bli tvungna att betala vite.

Att vår framtid ligger i händerna på gamar är oroväckande och att överklassbrottslingar allt som oftast klarar sig undan visar bara att vi inte ställs inför samma verklighet.

flattr this!

  • dj207032

    Fan, jag höll på att gå över till Strategi Placering i somras. Fick hem papper och koder och allt. Sån tur är valde jag att inte agera innan jag kollat upp det ordentligt. Något som jag inte gjorde (för jag är lat). Men nu, när jag förövrigt sitter och slösurfar på jobbet och hittar den här artikeln, så är jag jävligt glad att jag lät bli.